Warmtepomp Alteveer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Alteveer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Alteveer.
warmtepomp-installateur-9306

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9306
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Alteveer

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alteveer kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Alteveer? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website tref je in korte tijd leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9306).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check je uitgebreide adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Alteveer kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €22.200. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft relevante eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Alteveer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alteveer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van de huidige subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €1900. De factuur wordt vastgesteld door diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24300Passief koelen, prijzig
Water-water€16800 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4600 – €6200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3500 – €6025Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €5750Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Alteveer gebruikt om en nabij 1680 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €380. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€710
Buitenlucht2525kWh€462€249
Bodemwarmte1875kWh€320€391
Hybride1425 kWh + 500 M3€497€213

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Alteveer?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de erkende groene lening bij gemeente Noordenveld. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Alteveer. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot wel €3900. Informeren naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Alteveer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1800.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GeneralWaterstage HT 1110 KW€2300,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B089 KW€2800,-
GallettiMCW 007HS6 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Alteveer aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!