Warmtepomp Huis ter Heide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Huis ter Heide? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Huis ter Heide.
warmtepomp-installateur-9336

 • Duurzame investering
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Huis ter Heide

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huis ter Heide kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Huis ter Heide? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze tool ontdek jij moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9336).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder tref je waardevolle aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Huis ter Heide kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €23.300. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Huis ter Heide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huis-ter-heide

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door lucratieve subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6400. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2800. De eindfactuur wordt vastgesteld door velerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23800Passief koelen, dure installatie
Water-water€17700 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €7500Eenvoudige installatie
Lucht-water€3700 – €7000goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2875 – €6850Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Huis ter Heide consumeert grofweg 1680 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €265 tot €310. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €145 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€720
Buitenlucht2800kWh€497€223
Bodemwarmte1600kWh€353€367
Hybride1375 kWh + 375 M3€533€187

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Huis ter Heide?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We noemen een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dat geval hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.gemeentenoordenveld.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Huis ter Heide. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot ongeveer €2950. Benieuwd naar de actuele subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Huis ter Heide (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€225, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Geothermik FranceAQUA + 4 Z 40012 KW€3000,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B089 KW€2800,-
GallettiMCW 005HSM5 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Huis ter Heide aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!