Warmtepomp Westervelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Westervelde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Westervelde.
warmtepomp-installateur-9337

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilig alternatief
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9337
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westervelde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westervelde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Westervelde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9337).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Westervelde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €23.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Westervelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westervelde

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6700. Het hybride systeem is er vanaf €2300. De factuur wordt bepaald door velerlei factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27800Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16400 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4450 – €6275Kan ook als airco werken
Lucht-water€4700 – €6300goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Westervelde gebruikt grofweg 1680 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €280 tot €310. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€721
Buitenlucht2625kWh€505€216
Bodemwarmte1725kWh€361€361
Hybride1300 kWh + 425 M3€541€180

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Westervelde?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Noordenveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Noordenveld. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.gemeentenoordenveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Westervelde. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot gemiddeld €3700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westervelde (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1650.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Geothermik FranceAQUA + 5 Z 40014 KW€3200,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B1012 KW€3000,-
GallettiMCW 007HSM6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Westervelde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!