Warmtepomp Norg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Norg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Verderop vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Norg.
warmtepomp-installateur-9331

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9331
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Norg

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Norg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Norg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van deze pagina bekijk je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9331).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hierna doorzoek jij omvangrijke raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Norg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.900 en €23.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.725 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Norg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-norg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door meerdere randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24100Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15000 – €20100Koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €7300Relatief voordelig
Lucht-water€4200 – €6975Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2475 – €5100Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Norg gebruikt om en nabij 1680 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €240 tot €355. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€716
Buitenlucht2400kWh€465€251
Bodemwarmte1775kWh€322€394
Hybride1325 kWh + 525 M3€501€215

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Norg?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Het gaat om een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.gemeentenoordenveld.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Norg. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €675 tot plusminus €3350. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Norg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GeneralWaterstage HT 11F DUO10 KW€2300,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B1012 KW€3000,-
GallettiMCW 022HS19 KW€3700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Norg aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!