Warmtepomp Matsloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Matsloot? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Matsloot.
warmtepomp-installateur-9749

 • Verantwoorde investering
 • Comfortabel leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Eenvoudig te programmeren
 • Snel terugverdiend

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9749
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Matsloot

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er bestaan meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Matsloot kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Matsloot? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl doorzoek je snel verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9749).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op deze pagina ontdek jij accurate toelichtingen m.b.t. de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Matsloot kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €10.800. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.575 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Matsloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-matsloot

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€16000 – €20300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €7025Verwarmen en koelen
Lucht-water€3800 – €7075Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €6050Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Matsloot gebruikt om en nabij 1680 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €260 tot €365. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €170 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€685
Buitenlucht2500kWh€466€219
Bodemwarmte1800kWh€329€356
Hybride1475 kWh + 400 M3€500€185

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Matsloot?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er de erkende groene lening van je gemeente Noordenveld. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.gemeentenoordenveld.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Matsloot. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €500 en lopen op tot wel €3300. Interesse naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Matsloot (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLHA.402.XL23 KW€3450,-
Weishaupt / MonarchWWP S 8 IDT8 KW€2800,-
HautecHCS-PN-75A (88SF0451SDPA5)15 KW€3300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Matsloot aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!