Warmtepomp Leutingewolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Leutingewolde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €245,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Leutingewolde.
warmtepomp-installateur-9313

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Je woning van het gas af
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9313
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Leutingewolde

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leutingewolde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Leutingewolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze website lees je veelzijdige de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9313).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij waardevolle details over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Leutingewolde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.100 en €24.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Leutingewolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leutingewolde

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800. De factuur is afhankelijk van verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27000Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16800 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3950 – €7275Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4750 – €6975goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2200 – €6650Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Leutingewolde verbruikt plusminus 1680 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €255 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €130 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€712
Buitenlucht2725kWh€477€235
Bodemwarmte1600kWh€335€377
Hybride1350 kWh + 450 M3€513€199

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Leutingewolde?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Noordenveld. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Leutingewolde. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €850 tot maar liefst €2150. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leutingewolde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
GeneralWaterstage HT 1411 KW€2250,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1720 KW€3800,-
GallettiMCW 012HS11 KW€2900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Leutingewolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!