Warmtepomp Zuidvelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zuidvelde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €290,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Op deze pagina bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zuidvelde.
warmtepomp-installateur-9335

 • Milieubewuste keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zuidvelde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er zijn diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidvelde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Zuidvelde? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze website doorzoek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9335).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze website ontdek jij handige toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuidvelde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €18.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het echte verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidvelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidvelde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door een interessante subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27000Passief koelen, erg duur
Water-water€16800 – €21200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7225Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4550 – €7450Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zuidvelde verbruikt om en nabij 1680 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €310. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €190 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€718
Buitenlucht2600kWh€481€237
Bodemwarmte2025kWh€337€381
Hybride1425 kWh + 475 M3€517€201

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidvelde?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij gemeente Noordenveld. Dit is een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gemeentenoordenveld.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidvelde. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en kunnen oplopen tot €2300. Nieuwsgierig naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidvelde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1950.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GeneralWaterstage HT 14F DUO11 KW€2400,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.A2933 KW€5100,-
GallettiMCW 031HS27 KW€4500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zuidvelde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!