Warmtepomp Roden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Roden? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op onze website lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Roden.
warmtepomp-installateur-9301

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Roden

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Roden? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze website lees je binnen enkele minuten installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9301).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij uitgebreide informatie over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Roden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €18.600. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Roden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6200. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2700. De factuur wordt vastgesteld door specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27600Veel besparen, prijzig
Water-water€13300 – €21900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €7475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4800 – €6575Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6600Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Roden gebruikt circa 1680 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €210 tot €355. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €195 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€707
Buitenlucht2750kWh€481€226
Bodemwarmte1650kWh€339€368
Hybride1350 kWh + 425 M3€516€191

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Roden?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Kort gezegd een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Roden. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €500 en kunnen oplopen tot €4000. Interesse naar de december 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Roden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GeneralWaterstage Comfort DUO 065 KW€1800,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B1012 KW€3000,-
GallettiLEW 071WL69 KW€8700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Roden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!