Warmtepomp Peize

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Peize? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse elementen. Op onze website bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Peize.
warmtepomp-installateur-9321

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9321
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Peize

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Peize kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Peize? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je vandaag nog installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9321).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder bekijk je samengestelde informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Peize kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.700 en €23.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Peize (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-peize

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. De totaalprijs wordt vastgesteld door specifieke zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24700Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13200 – €22600Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4750 – €7075Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €5750Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Peize consumeert om en nabij 1680 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €210 tot €310. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €170 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€715
Buitenlucht2300kWh€501€215
Bodemwarmte1725kWh€358€358
Hybride1325 kWh + 550 M3€536€179

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Peize?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Noordenveld. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Peize. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot ongeveer €3850. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Peize (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GeneralWaterstage HT 11 DUO10 KW€2300,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B089 KW€2800,-
GallettiMCW 020HS18 KW€3600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Peize aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!