Warmtepomp Nietap

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nietap? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €185,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse variabelen. Op onze website check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nietap.
warmtepomp-installateur-9351

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilig alternatief
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9351
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nietap

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met allerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nietap kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nietap? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl bekijk je bruikbare de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9351).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand tref je praktische info m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nietap kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.900 en €11.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Nietap (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nietap

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verscheidene variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25900Passief koelen, dure installatie
Water-water€16400 – €21700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4800 – €6400Relatief lage investering
Lucht-water€3750 – €6050Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €5100Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nietap verbruikt om en nabij 1680 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €360. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €145 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€725
Buitenlucht2625kWh€493€232
Bodemwarmte1725kWh€348€377
Hybride1550 kWh + 425 M3€529€196

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nietap?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordenveld?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Noordenveld. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.gemeentenoordenveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Nietap. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €2250. Onderzoek doen naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nietap (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op om en nabij €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GNCGreen 2500 KW€1100,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B089 KW€2800,-
GallettiMCW 010HL9 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Nietap aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier zorg je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!