Warmtepomp Langelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Langelo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €180,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Verderop bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Langelo.
warmtepomp-installateur-9333

 • Minder vervuiling
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9333
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Langelo

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn honderden onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langelo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Langelo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website vergelijk jij in korte tijd installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9333).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hierna tref jij uitgebreide raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Langelo kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €13.500. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.875 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Langelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langelo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van de huidige subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door allerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17800 – €21400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4850 – €7225Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €7025Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €5850Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Langelo verbruikt pakweg 1680 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €260 tot €300. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €200 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€717
Buitenlucht2575kWh€473€244
Bodemwarmte1950kWh€330€387
Hybride1350 kWh + 425 M3€509€208

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Langelo?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Noordenveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.gemeentenoordenveld.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Langelo. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot maar liefst €1500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Langelo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GeneralWaterstage HT 14 DUO11 KW€2250,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B1720 KW€3800,-
GallettiMCW 027HS24 KW€4200,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Langelo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!