Warmtepomp Nieuw-Roden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuw-Roden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Nieuw-Roden.
warmtepomp-installateur-9311

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9311
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw-Roden

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Roden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuw-Roden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9311).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische informatie die gaan over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw-Roden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.200 en €24.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.275 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Roden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-roden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke investering kan men berekenen met specifieke aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23000Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €23600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €6025Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5400 – €7025Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €6600Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuw-Roden verbruikt ongeveer 1680 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €210 tot €360. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €165 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€711
Buitenlucht2575kWh€469€242
Bodemwarmte1850kWh€327€384
Hybride1450 kWh + 575 M3€505€206

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw-Roden?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordenveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Noordenveld. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.gemeentenoordenveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuw-Roden. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot ongeveer €2800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw-Roden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GeneralWaterstage HT 11F10 KW€2300,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1012 KW€3000,-
GallettiMCW 010HS9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nieuw-Roden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!