Warmtepomp Veenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Veenhuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Veenhuizen.
warmtepomp-installateur-9341

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9341
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Veenhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veenhuizen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Veenhuizen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vind jij vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9341).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand lees je samengestelde adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Veenhuizen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €17.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.375 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Veenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veenhuizen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €24700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13700 – €22900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €7025Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4750 – €7175goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €5700Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Veenhuizen consumeert om en nabij 1680 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schatten we op €255 tot €365. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€722
Buitenlucht2550kWh€469€253
Bodemwarmte1925kWh€325€397
Hybride1500 kWh + 425 M3€505€217

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Veenhuizen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Noordenveld. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.gemeentenoordenveld.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Veenhuizen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en lopen op tot wel €1750. Onderzoek doen naar de januari 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Veenhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze zo’n €1600.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GNCStart 250 R0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B1315 KW€3300,-
GallettiMCW 010HSM9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Veenhuizen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!