Warmtepomp Foxwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Foxwolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Foxwolde.
warmtepomp-installateur-9314

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige oplossing
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9314
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Foxwolde

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Foxwolde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Foxwolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker check jij eenvoudig de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9314).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk jij veelzijdige info over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Foxwolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €19.500. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke pomp heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.825 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Foxwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-foxwolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. D.m.v. actuele subsidies realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25000Hoge besparing, erg duur
Water-water€17000 – €23800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €7200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €7300Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€3000 – €6100Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Foxwolde consumeert ongeveer 1680 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €380. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €150 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€713
Buitenlucht2300kWh€485€228
Bodemwarmte1650kWh€342€371
Hybride1575 kWh + 400 M3€520€193

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Foxwolde?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Noordenveld. Het is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentenoordenveld.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, meestal is er de ISDE-subsidie Foxwolde. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €550 tot maar liefst €2000. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Foxwolde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GeneralWaterstage HT 14F11 KW€2400,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A2933 KW€5100,-
GallettiMCW 015HS13 KW€3100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Foxwolde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!