Warmtepomp Roderesch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Roderesch? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Verderop ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Roderesch.
warmtepomp-installateur-9305

 • Groene investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Hogere woningwaarde
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9305
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Roderesch

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roderesch kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Roderesch? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze vergelijker doorzoek je snel (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9305).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna vind je toepasbare details omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Roderesch kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €15.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Roderesch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roderesch

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Middels de huidige subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3400. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17300 – €22700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5450 – €6575Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €6625Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5600Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Roderesch verbruikt ong. 1680 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €245 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €145 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€709
Buitenlucht2800kWh€496€213
Bodemwarmte1800kWh€355€355
Hybride1325 kWh + 500 M3€532€177

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Roderesch?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen meerdere randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt slim samen met jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Noordenveld. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeentenoordenveld.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Roderesch. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €975 tot gemiddeld €3600. Benieuwd naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Roderesch (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GeneralWaterstage Comfort DUO 108 KW€2100,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.A2124 KW€4200,-
GallettiMCW 005HS5 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Roderesch aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!