Warmtepomp Aldeboarn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Aldeboarn? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval profiteer je van een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Aldeboarn.
warmtepomp-installateur-8495

 • Volledig van het gas af
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcodegebied8495
Netnummer0566 (+31566)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Aldeboarn

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aldeboarn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Aldeboarn? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool doorzoek jij eenvoudig de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8495).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Bijgaand check jij bruikbare adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Aldeboarn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €21.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.825 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Aldeboarn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aldeboarn

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verschillende onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Hoog rendement, erg duur
Water-water€17800 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3600 – €6925Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €6850Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Aldeboarn gebruikt om en nabij 1430 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €320. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€678
Buitenlucht2450kWh€447€231
Bodemwarmte1750kWh€312€366
Hybride1450 kWh + 425 M3€481€197

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Aldeboarn?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Heerenveen. Dit is een speciale lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.heerenveen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aldeboarn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot wel €1950. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Aldeboarn (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
FerroliRVL-I Plus 1010 KW€2300,-
TechnibelPHRIE095F6 KW€1900,-
EnersoAW 47 EVI41 KW€5250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Aldeboarn aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!