Warmtepomp Oranjewoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Oranjewoud? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oranjewoud.
warmtepomp-installateur-8453

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode-regio8453
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oranjewoud

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oranjewoud kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Oranjewoud? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk je direct erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8453).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je accurate info m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Oranjewoud heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €19.800. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Oranjewoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oranjewoud

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Met behulp van actuele subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7200. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3000. De factuur wordt getekend door specifieke facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15200 – €20700Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €7000Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3950 – €6550Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €6850Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oranjewoud verbruikt pakweg 1430 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €365. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €135 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€745
Buitenlucht2375kWh€507€238
Bodemwarmte2000kWh€358€387
Hybride1450 kWh + 475 M3€544€201

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oranjewoud?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt samen met jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Heerenveen. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.heerenveen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oranjewoud. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot gemiddeld €3150. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oranjewoud (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze grofweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoBW 2323 KW€4100,-
TechnecoVulcan 10 ACM (W/W)13 KW€3100,-
EnergyPanelThermboil TB-180 I0 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Oranjewoud aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!