Warmtepomp Terband

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Terband? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Hierna ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Terband.
warmtepomp-installateur-8449

 • Groene investering
 • Kan ook dienen als koeling
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Terband

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terband kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Terband? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8449).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hierna bekijk je toepasbare gegevens over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Terband kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €15.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.050 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Terband (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terband

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een interessante subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. Het prijskaartje wordt getekend door verscheidene zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26700Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14600 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5500 – €7175Kan ook als airco werken
Lucht-water€5500 – €6225Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €6050Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Terband gebruikt ongeveer 1430 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €370. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €135 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2525kWh€482€260
Bodemwarmte1600kWh€334€408
Hybride1450 kWh + 375 M3€519€223

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Terband?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Heerenveen. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.heerenveen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Terband. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €525 tot maar liefst €2150. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Terband (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ongeveer €1925.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoBW 1313 KW€3100,-
TechnecoVulcan 05 ACM (W/W)7 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-250E0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Terband aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!