Warmtepomp Nieuweschoot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Nieuweschoot? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuweschoot.
warmtepomp-installateur-8452

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcodegebied8452
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuweschoot

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt allerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuweschoot kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Nieuweschoot? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina vind je in korte tijd (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8452).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hierna tref je waardevolle info die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuweschoot heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.100 en €13.400. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuweschoot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuweschoot

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert veel minder stookkosten. Via een royale subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3400. Het prijskaartje wordt getekend door specifieke onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €23700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14800 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3900 – €7500Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3650 – €7375Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2950 – €5550Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuweschoot verbruikt pakweg 1430 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €140 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€744
Buitenlucht2400kWh€498€246
Bodemwarmte2075kWh€350€394
Hybride1425 kWh + 575 M3€536€208

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuweschoot?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de interessante groene lening van je gemeente Heerenveen. Het is een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.heerenveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, meestal is er de ISDE-subsidie Nieuweschoot. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €725 tot wel €1800. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuweschoot (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je pakweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€100, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoBW 1919 KW€3700,-
TechnecoVulcan 08 ACM (W/W)11 KW€2900,-
EnergyPanelThermboil TB-100 I0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuweschoot aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!