Warmtepomp Hoornsterzwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hoornsterzwaag? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal zaken. Verderop check je praktische info over een warmtepomp kopen in Hoornsterzwaag.
warmtepomp-installateur-8412

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante verwarming van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
Netnummer0516 (+31516)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoornsterzwaag

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat flink wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoornsterzwaag kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Hoornsterzwaag? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website ontdek je in een zeer korte periode de beste installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8412).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Verderop doorzoek je veelzijdige gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoornsterzwaag heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €11.800. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige gasketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Hoornsterzwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoornsterzwaag

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. actuele subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride opstelling is er vanaf €2600. Het prijskaartje wordt vastgesteld door verschillende zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27200Geen geluid, erg duur
Water-water€13300 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5250 – €6175Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4450 – €7325Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €6450Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hoornsterzwaag gebruikt plusminus 1430 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €230 tot €305. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €140 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€723
Buitenlucht2575kWh€506€217
Bodemwarmte1700kWh€362€362
Hybride1550 kWh + 600 M3€542€181

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoornsterzwaag?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario hebben we de unieke groene lening in de gemeente Heerenveen. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.heerenveen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hoornsterzwaag. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €3750. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoornsterzwaag (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2075.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoWW 088 KW€2800,-
TechnecoAQUATOP T43H (GW)44 KW€6200,-
Energie ESTSB1613 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hoornsterzwaag aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!