Warmtepomp Nieuwehorne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Nieuwehorne? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nieuwehorne.
warmtepomp-installateur-8414

 • Helemaal van het gas af
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwehorne

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwehorne kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwehorne? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in een zeer korte periode installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8414).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij bruikbare details die gaan over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwehorne kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €12.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.800 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwehorne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwehorne

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van actuele subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7600. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24900Veel besparen, erg duur
Water-water€15300 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6800Zeer betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6200Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €6500Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuwehorne verbruikt circa 1430 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €275 tot €340. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €130 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€725
Buitenlucht2725kWh€479€247
Bodemwarmte1625kWh€334€392
Hybride1400 kWh + 400 M3€515€210

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwehorne?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heerenveen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente Heerenveen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.heerenveen.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuwehorne. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €825 tot ongeveer €2300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwehorne (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je circa €1675.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij circa €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoWW 1414 KW€3200,-
TechnecoToros Vision TVXT 24 KW€2800,-
Energie ESTSB16P13 KW€2600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuwehorne aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!