Warmtepomp Nieuwebrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nieuwebrug? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwebrug.
warmtepomp-installateur-8469

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuwebrug

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwebrug kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwebrug? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze vergelijker lees je in een zeer korte periode erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8469).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze website doorzoek jij samengestelde info met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nieuwebrug kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €17.200. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwebrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwebrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een interessante subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27700Geen geluid, relatief duur
Water-water€14400 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€5400 – €6800CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3600 – €6500Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2025 – €5100Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuwebrug verbruikt om en nabij 1430 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €220 tot €335. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €175 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€659
Buitenlucht2475kWh€428€231
Bodemwarmte1875kWh€297€362
Hybride1500 kWh + 450 M3€461€198

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuwebrug?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heerenveen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Heerenveen. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.heerenveen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuwebrug. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 en lopen op tot wel €3650. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nieuwebrug (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoTBW 5052 KW€7000,-
TechnecoVulcan 10 ACRM (W/W)13 KW€3100,-
EnergyPanelThermboil TB-200-E MS0 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Nieuwebrug aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!