Warmtepomp Gersloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Gersloot? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Gersloot.
warmtepomp-installateur-8457

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gersloot

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gersloot kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Gersloot? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool vind je in korte tijd installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8457).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna tref je handige info die gaan over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Gersloot kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €13.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Gersloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gersloot

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Middels een royale subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke rekening komt tot stand door velerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27100Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13200 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5300 – €6500Relatief voordelig
Lucht-water€3550 – €6725Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €5300Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Gersloot verbruikt plusminus 1430 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €255 tot €305. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€749
Buitenlucht2325kWh€494€255
Bodemwarmte1800kWh€345€404
Hybride1525 kWh + 425 M3€532€217

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gersloot?

Niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Heerenveen. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.heerenveen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Gersloot. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot doorgaans €2700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gersloot (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoBW 18 EVI19 KW€3700,-
TechnecoVulcan 07 ACMHT (W/W)10 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-300 I0 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gersloot aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!