Warmtepomp Mildam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Mildam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Mildam.
warmtepomp-installateur-8454

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mildam

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit fors wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mildam kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Mildam? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij direct (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8454).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop vind jij praktische raadgeving omtrent beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Mildam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €12.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Mildam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mildam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €8000. Een hybride opstelling is er vanaf €3300. Het prijskaartje wordt getekend door diverse randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24200Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14900 – €24000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3850 – €6250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5300 – €6650Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €6500Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Mildam gebruikt om en nabij 1430 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €265 tot €400. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €180 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2575kWh€515€231
Bodemwarmte2000kWh€366€380
Hybride1375 kWh + 425 M3€552€194

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Mildam?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Heerenveen. Dit is een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.heerenveen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Mildam. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 en kunnen oplopen tot €3750. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Mildam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze zo’n €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoBW 06 EVI6 KW€2800,-
TechnecoVulcan 12 ACM (W/W)16 KW€3400,-
EnergyPanelThermboil TB-110 I0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Mildam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!