Warmtepomp De Knipe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in De Knipe? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse factoren. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in De Knipe.
warmtepomp-installateur-8456

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcodegebied8456
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Knipe

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er bestaan tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Knipe heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in De Knipe? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website lees jij veelzijdige installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8456).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Bijgaand vind je actuele info over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in De Knipe kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €23.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit De Knipe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-knipe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Via aantrekkelijk subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3100. De factuur wordt getekend door velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26600Passief koelen, dure installatie
Water-water€15200 – €21600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €6825Eenvoudige installatie
Lucht-water€4700 – €6350Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2700 – €5350Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in De Knipe gebruikt ong. 1430 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €225 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €130 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2500kWh€486€262
Bodemwarmte1875kWh€337€411
Hybride1500 kWh + 600 M3€524€224

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Knipe?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heerenveen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Heerenveen. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.heerenveen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Knipe. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €1800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Knipe (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoBW 13 EVI14 KW€3200,-
TechnecoVulcan 11 ACHT (W/W)14 KW€3200,-
EnergyPanelThermboil TB-250 I0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice De Knipe aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!