Warmtepomp Oudeschoot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oudeschoot? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een economische en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. Hierna tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oudeschoot.
warmtepomp-installateur-8451

 • Goed voor het milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode-regio8451
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oudeschoot

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudeschoot heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Oudeschoot? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels deze website check jij waardevolle (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8451).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Verderop lees je bruikbare toelichtingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudeschoot kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €14.000. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Oudeschoot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudeschoot

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. De factuur wordt gebudgetteerd middels meerdere variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25100Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€14900 – €20300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €6375Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4750 – €7450Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €6150Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oudeschoot verbruikt plusminus 1430 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €245 tot €350. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €160 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€743
Buitenlucht2750kWh€490€253
Bodemwarmte1925kWh€342€401
Hybride1425 kWh + 500 M3€528€215

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudeschoot?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Heerenveen. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.heerenveen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oudeschoot. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €750 tot plusminus €3000. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oudeschoot (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoBW 1616 KW€3400,-
TechnecoVulcan 06 ACM (W/W)9 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-300E0 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oudeschoot aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!