Warmtepomp Tjalleberd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Tjalleberd? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse aspecten. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tjalleberd.
warmtepomp-installateur-8458

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan woning ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tjalleberd

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tjalleberd heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Tjalleberd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze pagina doorzoek je binnen enkele minuten installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8458).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop ontdek jij waardevolle details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Tjalleberd kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €340,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €17.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.300 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Tjalleberd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tjalleberd

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van de huidige subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke investering kan men berekenen met velerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27600Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16000 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4500 – €6025Relatief lage investering
Lucht-water€4900 – €7325goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2425 – €5800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Tjalleberd verbruikt grofweg 1430 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €250 tot €310. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €125 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€750
Buitenlucht2575kWh€503€248
Bodemwarmte2100kWh€353€398
Hybride1400 kWh + 500 M3€540€210

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tjalleberd?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Heerenveen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.heerenveen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Tjalleberd. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €600 en lopen op tot wel €3350. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Tjalleberd (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoBW 23 EVI26 KW€4400,-
TechnecoVulcan 05 ACR (W/W)7 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB 100 E+I0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Tjalleberd aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!