Warmtepomp Oudehorne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oudehorne? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudehorne.
warmtepomp-installateur-8414

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudehorne

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudehorne kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oudehorne? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze vergelijker lees jij in korte tijd de beste installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8414).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Bijgaand tref jij omvangrijke gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudehorne kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €20.100. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.575 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Oudehorne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudehorne

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Via een royale subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16500 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4650 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4550 – €7150Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2475 – €5150Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oudehorne gebruikt circa 1430 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €220 tot €300. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €190 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€724
Buitenlucht2475kWh€471€253
Bodemwarmte1775kWh€326€398
Hybride1575 kWh + 350 M3€507€217

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oudehorne?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Heerenveen. Het gaat om een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.heerenveen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oudehorne. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot wel €3550. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudehorne (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoWW 1111 KW€2900,-
TechnecoAQUATOP T43HR (GW)44 KW€6200,-
Energie ESTSB16HT13 KW€2600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oudehorne aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!