Warmtepomp Luinjeberd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Luinjeberd? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Luinjeberd.
warmtepomp-installateur-8459

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Luinjeberd

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan flink wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luinjeberd kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Luinjeberd? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl vind jij vandaag nog de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8459).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna doorzoek jij waardevolle raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Luinjeberd kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.500 en €20.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Luinjeberd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luinjeberd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van actuele subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27600Geen buitenunit, erg duur
Water-water€14900 – €20000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4350 – €6225Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2650 – €5050Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Luinjeberd verbruikt om en nabij 1430 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €250 tot €400. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €135 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€650
Buitenlucht2775kWh€442€208
Bodemwarmte1675kWh€312€338
Hybride1375 kWh + 600 M3€475€176

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Luinjeberd?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Heerenveen. Het betreft een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.heerenveen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Luinjeberd. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €750 en kunnen oplopen tot €2650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Luinjeberd (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1975.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoBW 33 EVI35 KW€5300,-
TechnecoVulcan 06 ACR (W/W)9 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-200 E+I0 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Luinjeberd aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!