Warmtepomp Jubbega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Jubbega? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Jubbega.
warmtepomp-installateur-8411

 • Volledig van het gas af
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Jubbega

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verscheidene toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jubbega kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Jubbega? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website doorzoek je waardevolle (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8411).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek je accurate info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Jubbega heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €23.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.200 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Jubbega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jubbega

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6100. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. allerlei facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24700Geen geluid, dure installatie
Water-water€13200 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €6850Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4000 – €6650Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2000 – €5550Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Jubbega gebruikt ong. 1430 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €230 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €130 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€722
Buitenlucht2325kWh€498€224
Bodemwarmte2100kWh€354€368
Hybride1525 kWh + 600 M3€534€188

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Jubbega?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Heerenveen. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.heerenveen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Jubbega. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en lopen op tot wel €3000. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Jubbega (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1850.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoWW 066 KW€2800,-
TechnecoAQUATOP T35HR (GW)37 KW€5500,-
Energie ESTSB12plusP9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Jubbega aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!