Warmtepomp Katlijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Katlijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. Op onze website lees je meer info over een warmtepomp kopen in Katlijk.
warmtepomp-installateur-8455

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Los van de energieleverancier
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Katlijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn diverse oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Katlijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Katlijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze website lees je zonder problemen warmtepomp installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8455).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze pagina ontdek jij uitgebreide raadgeving inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Katlijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €11.900. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.375 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Katlijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-katlijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7200. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3000. De factuur is gebaseerd op diverse zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23200Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €7350Relatief lage investering
Lucht-water€4450 – €7200Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €5500Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Katlijk verbruikt om en nabij 1430 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €235 tot €385. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €175 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€747
Buitenlucht2300kWh€523€224
Bodemwarmte1625kWh€374€374
Hybride1375 kWh + 600 M3€560€187

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Katlijk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heerenveen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we een speciale groene lening in de regio Heerenveen. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.heerenveen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Katlijk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €1000 tot wel €3050. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Katlijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je plusminus €1675.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoBW 09 EVI10 KW€2800,-
TechnecoVulcan 07 ACHT (W/W)10 KW€2800,-
EnergyPanelThermboil TB-200 I0 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Katlijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!