Warmtepomp Haskerdijken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Haskerdijken? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €205,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop check jij meer info over een warmtepomp kopen in Haskerdijken.
warmtepomp-installateur-8468

 • Helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcodegebied8468
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haskerdijken

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden honderden versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haskerdijken kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Haskerdijken? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze website vind je in een zeer korte periode erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8468).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje bekijk jij praktische info ten aanzien van de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Haskerdijken kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.400 en €24.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Haskerdijken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haskerdijken

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met verscheidene factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24500Passief koelen, erg duur
Water-water€16400 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €7125Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2900 – €5450Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Haskerdijken gebruikt ongeveer 1430 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €235 tot €315. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €160 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€658
Buitenlucht2500kWh€461€197
Bodemwarmte1925kWh€329€329
Hybride1375 kWh + 500 M3€494€165

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Haskerdijken?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heerenveen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening bij gemeente Heerenveen. Het is een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.heerenveen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Haskerdijken. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot doorgaans €2850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haskerdijken (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoTBW 3636 KW€5400,-
TechnecoVulcan 08 ACRM (W/W)11 KW€2900,-
EnergyPanelThermboil TB-100-E MS0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Haskerdijken aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!