Warmtepomp Bontebok

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Bontebok? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bontebok.
warmtepomp-installateur-8415

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode-regio8415
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bontebok

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bontebok kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Bontebok? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website vind je direct de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8415).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze pagina bekijk je handige raadgeving omtrent de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bontebok heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €19.700. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Bontebok (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bontebok

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van interessante subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2200. De eindfactuur wordt getekend door verschillende onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26700Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17900 – €23200Kan ook koelen
Lucht-lucht€4050 – €6525Verwarmen en koelen
Lucht-water€3900 – €6600Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2275 – €6600Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bontebok verbruikt plusminus 1430 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €255 tot €390. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €130 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€726
Buitenlucht2500kWh€486€240
Bodemwarmte1825kWh€341€385
Hybride1300 kWh + 425 M3€523€203

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bontebok?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heerenveen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Heerenveen. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.heerenveen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, veelal is er de ISDE-subsidie Bontebok. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bontebok (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoWW 1818 KW€3600,-
TechnecoToros Vision TVXT 35 KW€2800,-
Energie ESTSB16plusP13 KW€2600,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Bontebok aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!