Warmtepomp De Marne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in De Marne? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende variabelen. In het volgende kopje check jij praktische info over een warmtepomp kopen in De Marne.
warmtepomp-installateur-9966

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Marne

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt allerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Marne kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in De Marne? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl vind jij in korte tijd de beste installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9966).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf lees jij uitgebreide details m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in De Marne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €18.500. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit De Marne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-marne

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6200. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door specifieke zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16900 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6575Lage aanschafprijs
Lucht-water€5450 – €6400Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €6400Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in De Marne gebruikt grofweg 1730 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €305. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€743
Buitenlucht2600kWh€505€238
Bodemwarmte1750kWh€357€386
Hybride1375 kWh + 550 M3€542€201

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in De Marne?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente De Marne. We hebben het over een een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.demarne.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie De Marne. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot wel €2650. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming De Marne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 262-P58 KW€6950,-
Mitsubishi ElectricPC(R)75V6 KW€1900,-
TraneCXAX 023 HE SN44 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice De Marne aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente