Warmtepomp Ulrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Ulrum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Ulrum.
warmtepomp-installateur-9971

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9971
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ulrum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulrum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Ulrum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website doorzoek je veelzijdige erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9971).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Verderop tref jij omvangrijke informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ulrum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.300 en €13.600. We spreken over vier verschillende type producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.825 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Ulrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulrum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2100. De factuur komt tot stand door specifieke randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23800Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14700 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €6325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4550 – €6500Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2975 – €6900Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ulrum verbruikt grofweg 1730 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €225 tot €300. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €200 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1000m3€676
Buitenlucht2300kWh€473€203
Bodemwarmte1700kWh€338€338
Hybride1350 kWh + 375 M3€507€169

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ulrum?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente De Marne. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.demarne.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Ulrum. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en kunnen oplopen tot €3000. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ulrum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€200, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Hotjet10ZET5 KW€1800,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 8252 KW€6500,-
HidrosLZT.452.NN25 KW€3650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ulrum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!