Warmtepomp Houwerzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Houwerzijl? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Houwerzijl.
warmtepomp-installateur-9973

 • Draag bij aan een milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode-regio9973
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Houwerzijl

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Houwerzijl kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Houwerzijl? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina tref jij snel en eenvoudig de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9973).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website bekijk je bruikbare aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Houwerzijl kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €12.400. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Houwerzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-houwerzijl

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3000. Het prijskaartje komt tot stand door velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €28000Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €6150Werkt ook als een airco
Lucht-water€4600 – €7000Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6800Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Houwerzijl verbruikt plusminus 1730 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing fluctueert tussen de €220 tot €305. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €125 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€677
Buitenlucht2575kWh€440€237
Bodemwarmte1750kWh€305€372
Hybride1575 kWh + 600 M3€474€203

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Houwerzijl?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente De Marne. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.demarne.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Houwerzijl. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €500 tot maar liefst €1850. Informeren naar de maximale subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Houwerzijl (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2375.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Hotjet20ZET12 KW€2500,-
Western AirconditioningOmicron Rev S4 He 9,466 KW€7750,-
HidrosLZT.602.XL41 KW€5250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Houwerzijl aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!