Warmtepomp Zoutkamp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zoutkamp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €295,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Zoutkamp.
warmtepomp-installateur-9974

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9974
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zoutkamp

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tientallen versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoutkamp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Zoutkamp? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze website doorzoek jij in korte tijd (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9974).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In het volgende stukje doorzoek je handige adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zoutkamp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.500 en €11.900. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Zoutkamp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoutkamp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2500. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14600 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €7300Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3800 – €7500Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €6450Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zoutkamp verbruikt ongeveer 1730 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €230 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €185 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€678
Buitenlucht2525kWh€447€231
Bodemwarmte1950kWh€312€366
Hybride1350 kWh + 425 M3€481€197

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zoutkamp?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Marne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente De Marne. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.demarne.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zoutkamp. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot ongeveer €2150. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zoutkamp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1600.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2250.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HotjetNav5Ai4 KW€1550,-
Western AirconditioningOmicron Rev S4 He LN 9,466 KW€7750,-
HidrosLZT.602.NN39 KW€5050,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Zoutkamp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!