Warmtepomp Loppersum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Loppersum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Loppersum.
warmtepomp-installateur-9919

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode-regio9919
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Loppersum

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loppersum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Loppersum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9919).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand ontdek jij uitgebreide raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Loppersum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €20.200. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Loppersum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loppersum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23900Passief koelen, prijzig
Water-water€14800 – €21800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5200 – €6575Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3550 – €7350goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €5250Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Loppersum verbruikt om en nabij 1720 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €215 tot €340. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €140 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€750
Buitenlucht2475kWh€518€233
Bodemwarmte2050kWh€368€383
Hybride1375 kWh + 525 M3€555€195

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Loppersum?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Loppersum. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.loppersum.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Loppersum. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot ongeveer €3450. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Loppersum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze grofweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 182-P28 KW€4100,-
Mitsubishi ElectricPCM85V8 KW€2100,-
TraneCXAX 030 HE LN54 KW€6550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Loppersum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente