Warmtepomp Eenrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Eenrum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere zaken. Hierna bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Eenrum.
warmtepomp-installateur-9967

 • Een verantwoorde warme woning
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eenrum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eenrum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Eenrum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij deze website ontdek je zonder problemen (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9967).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna lees je veelzijdige aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eenrum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €15.300. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Eenrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eenrum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door actuele subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7700. Het hybride systeem koop je al vanaf €2500. De factuur is afhankelijk van velerlei onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14300 – €20700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4400 – €6175Relatief voordelig
Lucht-water€5400 – €6200Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €6250Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Eenrum consumeert ongeveer 1730 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €230 tot €390. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €150 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€673
Buitenlucht2625kWh€451€222
Bodemwarmte1625kWh€316€357
Hybride1325 kWh + 500 M3€485€188

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Eenrum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een speciale groene lening via de gemeente De Marne. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.demarne.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Eenrum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot wel €3100. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eenrum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitecsaEKWXBA-2401.240 KW€5000,-
Western AirconditioningFUSIO-AWM (M)12 KW€2500,-
HidrosLZT.302.XL21 KW€3250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Eenrum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie betekent een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!