Warmtepomp Wehe-den Hoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wehe-den Hoorn? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Wehe-den Hoorn.
warmtepomp-installateur-9964

 • Volledig van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode-regio9964
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroom-verbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wehe-den Hoorn

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden diverse onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wehe-den Hoorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Wehe-den Hoorn? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze tool vind jij zonder moeite de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9964).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hieronder lees je waardevolle info aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Wehe-den Hoorn heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €12.200. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft relevante voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Wehe-den Hoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wehe-den-hoorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3300. De factuur wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26500Passief koelen, erg duur
Water-water€18000 – €21600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5150 – €6150Relatief lage investering
Lucht-water€3950 – €6450Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2900 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Wehe-den Hoorn verbruikt om en nabij 1730 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €215 tot €315. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €175 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€669
Buitenlucht2675kWh€462€207
Bodemwarmte1725kWh€328€341
Hybride1300 kWh + 575 M3€495€174

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wehe-den Hoorn?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio De Marne. Dit is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.demarne.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Wehe-den Hoorn. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot wel €2600. Onderzoek doen naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wehe-den Hoorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1850.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitecsaEKWXBA-1201.118 KW€2800,-
Western AirconditioningZETA REV HP XT 6.252 KW€6350,-
HidrosLZT.502.XL (LW)35 KW€4650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Wehe-den Hoorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!