Warmtepomp Achtkarspelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Achtkarspelen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Achtkarspelen.
warmtepomp-installateur-9873

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Achtkarspelen

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Achtkarspelen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Achtkarspelen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool lees je in korte tijd leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9873).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand ontdek jij toepasbare raadgeving die gaan over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Achtkarspelen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.600 en €15.300. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.400 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Achtkarspelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-achtkarspelen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een interessante subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De factuur komt tot stand door verschillende onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25300Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €21500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €6700Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3700 – €7200Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2600 – €5700Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Achtkarspelen verbruikt ong. 1590 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €380. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€670
Buitenlucht2775kWh€449€221
Bodemwarmte1675kWh€315€355
Hybride1575 kWh + 550 M3€482€188

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Achtkarspelen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Achtkarspelen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Achtkarspelen. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.grootegast.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Achtkarspelen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €650 en lopen op tot wel €3100. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Achtkarspelen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLZT.602.LS37 KW€4850,-
MDVMGC-V16W/D2RN113 KW€2450,-
Thermics EnergieCaldensa 108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Achtkarspelen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Noord, Centrum, Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente