Warmtepomp Vierhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Vierhuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Vierhuizen.
warmtepomp-installateur-9975

 • Vermindering Milieu-impact
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Relatief weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9975
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vierhuizen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vierhuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Vierhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels de warmtepomp-vergelijker ontdek je direct verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9975).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je bruikbare details die gaan over de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vierhuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.900 en €18.900. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Vierhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vierhuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels velerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €7050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4350 – €6750Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €5400Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Vierhuizen gebruikt circa 1730 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €280 tot €400. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€679
Buitenlucht2575kWh€455€224
Bodemwarmte1675kWh€319€360
Hybride1550 kWh + 450 M3€489€190

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vierhuizen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Marne. Kort gezegd een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.demarne.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Vierhuizen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 en kunnen oplopen tot €1900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vierhuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 155 KW€1650,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 5a5 KW€1800,-
HidrosLZT.752.XL46 KW€5750,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Vierhuizen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!