Warmtepomp Zuurdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zuurdijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een relatief goedkope en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Zuurdijk.
warmtepomp-installateur-9965

 • Een verantwoorde keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zuurdijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn velerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuurdijk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Zuurdijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze tool check je snel (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9965).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij waardevolle raadgeving die gaan over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Zuurdijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €15.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Zuurdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuurdijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door actuele subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €5700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3500. Het prijskaartje wordt getekend door diverse facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25300Hoge besparing, prijzig
Water-water€17800 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €7225Eenvoudige installatie
Lucht-water€4900 – €7400Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €6800Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zuurdijk gebruikt ongeveer 1730 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €270 tot €315. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€670
Buitenlucht2775kWh€469€201
Bodemwarmte1625kWh€335€335
Hybride1575 kWh + 475 M3€503€168

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuurdijk?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er de unieke groene lening bij de gemeenten De Marne. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.demarne.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Zuurdijk. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €825 tot gemiddeld €2200. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in december 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zuurdijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1800.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-1501.122 KW€3200,-
Western AirconditioningFUSIO-AW (M)12 KW€2500,-
HidrosLZT.502.NN33 KW€4450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Zuurdijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!