Warmtepomp Kloosterburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Kloosterburen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Verderop check je meer info over een warmtepomp kopen in Kloosterburen.
warmtepomp-installateur-9977

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kloosterburen

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kloosterburen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kloosterburen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze website check je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9977).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij praktische info omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kloosterburen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €11.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Kloosterburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kloosterburen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26000Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €24100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €6525Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3700 – €7050Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2950 – €5000Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Kloosterburen verbruikt grofweg 1730 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €210 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €125 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€681
Buitenlucht2625kWh€470€211
Bodemwarmte1825kWh€334€347
Hybride1475 kWh + 500 M3€504€177

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kloosterburen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente De Marne?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente De Marne. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.demarne.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Kloosterburen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €3000. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kloosterburen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 417 KW€1850,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 5ar5 KW€1800,-
HidrosLZT.852.XL52 KW€6350,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Kloosterburen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!