Warmtepomp Leens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Leens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op onze website ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Leens.
warmtepomp-installateur-9965

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode-regio9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leens

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leens kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Leens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze tool lees je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9965).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op deze website tref jij uitgebreide gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Leens kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €19.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.875 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Leens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leens

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van actuele subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. De totaalprijs kan men berekenen met velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23200Hoge besparing, prijzig
Water-water€15400 – €23500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4950 – €6075Lage aanschafprijs
Lucht-water€3550 – €6950Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €5100Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Leens verbruikt pakweg 1730 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €255 tot €365. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€671
Buitenlucht2650kWh€436€235
Bodemwarmte1900kWh€302€369
Hybride1500 kWh + 500 M3€470€201

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Leens?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via de gemeente De Marne. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.demarne.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Leens. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot wel €1700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leens (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-2001.132 KW€4200,-
Western AirconditioningFUSIO-AW (M3ph)12 KW€2500,-
HidrosLZT.252.XL16 KW€2750,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Leens aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!