Warmtepomp Schouwerzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Schouwerzijl? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schouwerzijl.
warmtepomp-installateur-9962

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook koelen is mogelijk
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9962
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schouwerzijl

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn allerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schouwerzijl biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Schouwerzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina check jij in korte tijd erkende installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9962).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In het volgende stukje check jij praktische aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Schouwerzijl kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.100 en €12.900. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Schouwerzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schouwerzijl

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door velerlei aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15900 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €7300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4650 – €7425Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €6600Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Schouwerzijl consumeert pakweg 1730 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €210 tot €355. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €180 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€668
Buitenlucht2800kWh€454€214
Bodemwarmte1625kWh€321€347
Hybride1350 kWh + 450 M3€488€180

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schouwerzijl?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten De Marne. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.demarne.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Schouwerzijl. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot plusminus €2550. Interesse naar de actuele subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schouwerzijl (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitecsaEKWXBA-1001.116 KW€2600,-
Western AirconditioningZETA REV HP XT 5.241 KW€5250,-
HewalexPCWU 2,5 kW3 KW€1600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Schouwerzijl aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!