Warmtepomp Appingedam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Appingedam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Appingedam.
warmtepomp-installateur-9901

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Combineren met zonnepanelen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcodegebied9901
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Appingedam

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Appingedam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Appingedam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker bekijk je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9901).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand bekijk je toepasbare adviezen aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Appingedam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €20.900. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.725 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Appingedam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-appingedam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van een flinke subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke investering is gebaseerd op meerdere facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24100Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €20500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €7125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3850 – €7375Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2875 – €5450Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Appingedam gebruikt ong. 1400 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €220 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €125 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€742
Buitenlucht2650kWh€497€245
Bodemwarmte1625kWh€349€393
Hybride1425 kWh + 350 M3€534€208

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Appingedam?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Appingedam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Appingedam. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.appingedam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Appingedam. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €850 en kunnen oplopen tot €1650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Appingedam (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1700.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 242-P50 KW€6150,-
Mitsubishi ElectricPC(R)50V4 KW€1700,-
TraneCXAX 023 HE LN44 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Appingedam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!