Warmtepomp Hornhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hornhuizen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hornhuizen.
warmtepomp-installateur-9978

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Constante verwarming van de woning
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hornhuizen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hornhuizen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hornhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze website doorzoek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9978).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website tref jij samengestelde aanbevelingen aangaande populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hornhuizen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €24.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Hornhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hornhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6200. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur komt tot stand door verschillende factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26400Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17800 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €7100Lage aanschafprijs
Lucht-water€4950 – €6000Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2925 – €5700Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Hornhuizen verbruikt om en nabij 1730 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €380. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €180 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€682
Buitenlucht2650kWh€477€205
Bodemwarmte1900kWh€341€341
Hybride1400 kWh + 575 M3€512€171

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hornhuizen?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente De Marne. Het gaat om een interessante lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.demarne.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Hornhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €650 tot plusminus €3750. Informeren naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hornhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze zo’n €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij zo’n €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 619 KW€1900,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 5ar 230V5 KW€1800,-
HidrosLZT.852.NN50 KW€6150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hornhuizen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!