Warmtepomp Lauwersoog

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Lauwersoog? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse facetten. Verderop bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lauwersoog.
warmtepomp-installateur-9976

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode-regio9976
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-verbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lauwersoog

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lauwersoog biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lauwersoog? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze pagina doorzoek je in korte tijd warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9976).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek jij veelzijdige gegevens die gaan over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Lauwersoog heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €19.800. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.575 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Lauwersoog (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lauwersoog

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een hoge subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt getekend door velerlei factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25400Hoge besparing, erg duur
Water-water€16100 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4450 – €6300Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3700 – €6850Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €5150Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lauwersoog gebruikt grofweg 1730 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing komt uit tussen de €280 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €175 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€680
Buitenlucht2375kWh€462€218
Bodemwarmte1875kWh€326€354
Hybride1575 kWh + 500 M3€496€184

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lauwersoog?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Marne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente De Marne. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.demarne.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Lauwersoog. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot maar liefst €3800. Interesse naar de huidige subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lauwersoog (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1950.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 255 KW€1650,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 5a 230V5 KW€1800,-
HidrosLZT.752.NN43 KW€5450,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Lauwersoog aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!