Warmtepomp Delfzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Delfzijl? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Delfzijl.
warmtepomp-installateur-9931

 • Duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcodegebied9931
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Delfzijl

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delfzijl kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Delfzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9931).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide adviezen die gaan over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Delfzijl heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €19.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Delfzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delfzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6500. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2500. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27300Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17100 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3650 – €6750Verwarmen en koelen
Lucht-water€4200 – €6950Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2875 – €6550Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Delfzijl verbruikt om en nabij 1520 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €245 tot €315. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €185 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€744
Buitenlucht2725kWh€513€231
Bodemwarmte1750kWh€365€379
Hybride1400 kWh + 600 M3€551€193

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Delfzijl?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Delfzijl?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Delfzijl. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.delfzijl.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Delfzijl. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot wel €2650. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Delfzijl (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf ong. €2275.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 182-P38 KW€4950,-
Mitsubishi ElectricPC(R)100Y9 KW€2200,-
TraneCXAX 023 SE LN45 KW€5650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Delfzijl aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente